Монтесори работа с родителите

Ние вярваме, че съвместната работа с родителите води до най-добри резултати в обучението и възпитанието на техните деца.

Родителите могат при желание да се включат в Обществото на родители, доброволно да помагат на Центъра за ранно детско развитие в различни инициативи, да празнуват заедно с нас празници и рождени дни.

Има дни, в които родителите или други близки на децата  могат да дойдат и за 30-40 минути да прочетат книжка на децата, да научат заедно песен или стихче, да представят специфична професия и т.н. Родителите биват окуражавани да посещават Центъра ни като разказват на децата за различни традиции и обичаи, организират и участват в разнообразни проекти по изкуства.

За нас обратната връзка между родители и възпитатели е приоритет в работата. За целта всяко семейство има възможност да получава според потребностите си индивидуални консултации  на различни теми, свързани с детското развитие, като същите могат да бъдат с логопед, педагог или детски психолог.

Всяко дете, посещаващо „Децата обичат Монтесори“ има тетрадка за обратна връзка, в която както родителите, така и възпитателите описват интересни случки и моменти от развитието на децата.

Центъра има и Facebook страница, на която системно се качват снимки и клипчета от дейностите на групата, така че родителите да могат да виждат и да бъдат част от ежедневието на децата си при нас.

Така, ръка за ръка, обичани  и уважавани децата растат в една приятелска и защитена среда, която ще положи основните на техните бъдещи Личности!